Online angol magántanár skype-n (byaslondon)

Tipikus hibák az angol állásinterjún

Mik a leggyakoribb hibák az angol állásinterjú során?
Hogyan kelts jó első benyomást?


Sokat foglalkozunk azzal, hogy hogyan készüljünk fel az állásinterjúra, de arról kevés szó esik, hogy mik azok a tipikus hibák amiket érdemes elkerülni. Oda se figyelünk, mégis egy jó állás múlhat rajta.

15 éve vagyok angol magántanár főállásban, ezen belül 8 éve foglalkozom angol állásinterjú felkészítéssel átlagban heti szinten egy-egy új diákkal. Ha találok valami nagyon érdekeset vagy tanulságosat, akkor abból írok egy cikket hogy ezt megosszam Veled.

Egy nagyon hasznos fotót találtam amin az adatok angolul szerepelnek, klikkelésre megnyílik teljes méretben. Annyira találó és fontos dolgokra mutat rá, hogy érdemes jobban elemezni és levonni a tanulságokat.

Nagyításhoz klikkelj ide: Klikk!
Állj az egérrel a képre és a kis nagyítóval nagyítsd teljes méretre!


Nézzük akkor a tanulságokat és adatokat: 
2000 vezetővel végeztek egy felmérést. Arról kérdezték őket, hogy mik a leggyakoribb hibák amiket a jelöltek elkövetnek egy állásinterjún. 

21% a hajával játszik, vagy az arcát megérinti.
Saját megjegyzés: Szerintem a legfontosabb és döntő egy állásinterjún a magabiztosság. Minden ami ez ellen játszik, az tilos. Ez az infografika nagyon jól összeszedi ezeket. Minél magabiztosabb és nyugodtabb vagy, annál kevesebbet mozogsz, annál figyelmesebb és egyenesebb vagy. Ezt a tested is mutatja. Tehát: próbálj meg higgadt, nyugodt maradni, kezekkel nem birizgálni semmit és ne nyúlkálj az arcodhoz! Ezek sokszor tudattalan mozgások, észre sem veszed! Gyakorolj tükör előtt hangosan és figyeld magad!!! Ez tényleg nagyon fontos! Volt olyan tanulóm, aki egész órán a haját birizgálta. Megoldás: kontyban ment interjúra! :-) Ha nem tudsz mit kezdeni a kezeiddel, fogj egy tollat, a telefonodat (kikapcsolva) vagy a táskádat! 

47% keveset vagy semmit nem tud a cégről
Újabb hatalmas hiba! Abszolút a felkészületlenség, sőt érdektelenség jele! Nálam a felkészítés szerves része az hogy a diák beszél a cégről, a pozícióról, tényszerű adatokkal, természetesen angolul. Hogyan készülj erre fel? Nézz utána a wikipédián, keresd meg a cég honlapját (lehetőleg az angolt) vagy kérdezz utána a fejvadásztól, HR-estől, ismerősöktől! Írd össze és tanuld meg! 10 mondat elég.

67% nem tart szemkontaktust
Ez megint csak a magabiztossággal függ össze. Nem kell stírölni vagy bámulni a másik embert, de kell egy alapvető szemkontaktus. Ez legyen természetes, nézhetsz máshova is néha, de alapvetően bátran nézz a másik szemébe és legyél kedves, vidám!

38% nem mosolyog
Pedig ez mindent visz! Egy mosoly fél siker! MOSOLYOGJ!

33% rossz testtartás
Mit is jelent ez? Hát alapvetően azt, hogy nem húzod ki magad. És már megint csak a magabiztosságnál lukadunk ki. Mert annak mi a jele? Az egyenes gerinc, nyílt őszinte tekintet, barátságos mosoly. Tehát mi a teendőd? Mielőtt belépsz húzd ki magad, fejet fel, és mosoly! Nagyon fontos és döntő!!!

21% keresztezi a karját a mellkasa előtt
Zárt pozitúra, nem nyerő! Vegyél fel nyitott testtartást és ne keresztezd a karjaidat! Kényelmesen tedd az öledbe, vagy az asztalra!

9% sokat gesztikulál a kezével
Oké hogy hangsúlyozni akarsz valamit, vagy nyomatékosítani, de nem kell túlzásba vinni, különben olyannak tűnsz mint egy zsonglőr. Megint csak nem a nyugodt kiegyensúlyozottság jele! Higgadj le!

26% túl gyenge kézfogás
Ne legyen túl erős se, de túl gyenge se. Gyakorold előtte pár barátoddal, kérj visszajelzést!

33% túl sokat izeg-mozog
Maradj nyugton! A mocorgás az idegesség, feszültség, zavar jele. Mind a magabiztosság ellen játszik!

33%-a a vezetőknek azt állítja, hogy az első 90 másodpercben már tudta hogy kit választ.
Ez az első benyomás ereje. Még meg se szólaltál és már eldőlt a sorsod. Hogyan? A testbeszéddel, ami a magabiztosságodat vagy ennek hiányát fejezi ki.

Egy átlagos interjú hossza 40 perc.
Ez lehet hosszabb és rövidebb is, jobb ha felkészülsz kb. 20-40 kérdésre! Ez lehet 60 vagy 90 perc is, de akár fél óra.


Az első benyomás
A statisztika szerint egy ismeretlennel találkozva az első benyomást ezek határozzák meg:
7% amit mond
38% hang, nyelvhelyesség (nyelvtan) és általános önbizalom (magabiztosság)
55% öltözet, viselkedés és ahogy belépünk


Öltözet: 
 A túl élénk színek nem nyerők! Legyél visszafogott!

70% a munkaadóknak azt állítja, nem preferálja azokat akik túl divatosak vagy trendik. Tanulság: legyél klasszikusan elegáns és azt viseld ami előnyös, nem feltétlen az utolsó divat szerinti. Ezt a cég dresscode-ja is meghatározza, van ahol ők adják a ruhát, vagy egyenruha van.

65% azt állítja, hogy két hasonló jelölt közül az öltözetük lehet a döntő.
Remélem hogy tanulságos és hasznos volt elolvasni ezt a cikket.
Személyes online angol állásinterjúra, próbainterjúra való felkészítéshez kattints ide: KlikkA cikk szerzője:
Szalontai Teréz

online angol magántanár
http://onlineangol.uw.hu
Facebook
skype: byaslondon
Kelt: 2017.07.07.


Népszerű bejegyzések