Online angol magántanár skype-n (byaslondon)

Angol állásinterjú felkészítés, próba állásinterjú

.............................Angol állásinterjú "fenyeget"?

Kerültél már ilyen helyzetbe?
Éppen állást keresel, vagy tudod hogy hamarosan állást kell keresned?
Már megvan az interjú időpontja, pár nap múlva, vagy jövő héten és 5 éve meg se szólaltál angolul?
Magabiztos vagy? Pontosan tudod mit fogsz válaszolni?
Vagy vannak bizonytalanságok?



15 éve tanítok angol nyelvet, ezen belül 5 éve készítek fel tanulókat heti szinten kimondottan az angol nyelvű állásinterjúra. Habár minden eset különböző, mégis sok hasonló vonás van. Pl. az ijedtség, félelem, bizonytalanság, kétségbeesés, főleg ha angol nyelvű az interjú, nyelvi hiányosságok, rutintalanság, "5 éve meg se szólaltam angolul", "10 éve tettem le a nyelvvizsgámat..." stb.

A felkészítés során rájöttem, hogy csak a nyelvi fejlesztés nem elég. Sőt!
Gyakran a határidő szűke miatt (pár nap) csak a legfontosabbakra van időnk, így nagyon fókuszáltan kell készülnünk. Még ez is sikeres általában, mert a felkészüléssel a félelem sokat oldódik, a legfontosabb kérdéseket, problémákat átbeszéljük. Persze minél több idő van a felkészülésre, annál jobb eredményre lehet számítani.



Miért kezdtem el az angol nyelvű állásinterjú felkészítést?
Azért mert az angol állásinterjúra való felkészítés során rájöttem, hogy a legfőbb félelmek nem függenek a nyelvtől, hanem inkább az alap szituáció, maga az interjú, a megmérettetés okozza. Tehát az alap problémát is kezelni kell, a fellépésre, magabiztosságra, kommunikációra, stb. is fel kell készítenem a diákomat, hiszen ezen is múlik a sikere. Erre már a legelején rájöttem, de az idők során egyre erősödött bennem, így ezen a téren is erősen fejlesztettem magam, a diákjaim pedig egyre elégedettebbek lettek a közös munkánkkal.

Miről is szól tehát a felkészítés akár angol, akár magyar nyelven?
Először is átnézzük az önéletrajzot, ha kell megírjuk. Ezen kívül a motivációs levelet, és sok-sok tippet adok az álláskereséshez. Amikor elkezdődnek az interjúk, külön-külön készülünk, átbeszéljük az egészet A-tól Z-ig. Plusz kb. egy órás tippek-trükkök, technikák "rovatot" vagyis órát tartok a "befolyásolásról". Hogy ez mit takar? Mindent ami etikus. :-) ... és hatékony.



Kommunkációs technika, metakommunikáció, testbeszéd, stb. elmélettel és sok-sok gyakorlattal.  A tapasztalataimat is el szoktam mesélni, mert nagyon tanulságosak.


Most pedig számoljunk: 
Mennyit ér meg Neked egy jó állás? Mennyit fogsz keresni egy év alatt? Megéri?

Ha úgy gondolod hogy igen, jelentkezz! Óradíj és egyéb részletek: Klikk ide


Szalontai Teréz
online angol magántanár
Egyéni vállalkozó (számlaképes, cégeknek is)


skype: byaslondon
tanardiak@yahoo.com
https://angolonline.blogspot.com
Facebook




 ..................oOo..................

Népszerű bejegyzések